website statistics
tot lachs

Hoe kan ik meer lachen in mijn leven?lekker lachen Dit artikel is origineel verschenen op mijn andere website: www.CommitHappiness.nl.

Lachyoga: Leer lachen zonder reden

Niet iedere dag gebeuren er leuke of grappige dingen. En niet iedereen vindt dezelfde dingen grappig. Lachyoga laat het aantal lachmomenten per dag niet over aan toeval. Met allerlei leuke oefeningen kan je bij een lachyogasessie een uur lang achter elkaar lachen zonder dat er humor aan te pas hoeft te komen.

Voorbeelden van dat soort oefeningen zijn ‘ho ho, ha ha ha’ roepen terwijl je klapt en door elkaar loopt, elkaars lach nadoen, steeds harder gaan lachen of doen alsof je heel hard moet lachen maar geen geluid mag maken omdat je in een bibliotheek bent. In het begin is het heel onwennig om te lachen zonder een reden, maar binnen een lachyogasessie kan je het al leren. Je zult zien dat je aan het einde nauwelijks meer kan stoppen met lachen!

humor ontwikkelen met lachyoga

Humor ontwikkelen

Paradoxaal genoeg krijg je van dit lachen zonder humor wel een groter gevoel voor humor. Toen ik thuis kwam na een dag training tot lachyogadocent, heb ik onder de douche wel een kwartier staan giechelen omdat ik het water zo ‘grappig’ op mijn huid vond voelen. Een ander voorbeeld is dat ik na een lachsessie een vriendin naar het station bracht waar bleek dat haar trein niet reed. We begonnen allebei heel hard te lachen. De andere reizigers vonden het maar raar, maar moesten toch ook een beetje lachen.

A way of life

Lachen gaat in je systeem zitten en komt er vervolgens ook niet makkelijk meer uit. Het wordt een gewoonte om vaker en langer te lachen. Niet alleen om leuke dingen, maar ook om de minder leuke dingen in het leven. Je beseft dat het een keuze is om wel of niet te lachen terwijl je de afwas doet of het vuilnis buiten zet. Hierdoor ontwikkel je een positievere en luchtigere levenshouding.wereldvrede door lachyoga

World Peace Through Laughter

Je zal merken dat als je als je uit een lachsessie komt, je iedereen vriendelijker en vrolijker ter woord zult staan dan normaal. Je zal je omgeving ook vaker aan het lachen maken door je eigen positieve levenshouding. Stel je voor dat de hele wereld iedere ochtend een half uurtje samen zou lachen… World Peace Through Laughter is één van de slogans van Laughter Yoga International.

Wereldvrede bereiken door gelukkige en vriendelijke mensen is een ideaal waaraan ook jij je eigen stukje kan bijdragen door veel te lachen en de mensen om je heen veel te laten lachen.

Hoe kan ik meer lachen in mijn leven?

Kijk eens op google of er bij jou in de buurt lachyoga of lachmeditatie wordt gegeven. Ook kan je heel goed lachyoga doen in je eentje, zie mijn artikel 3 Tips om lekker in je eentje te lachen. Mocht je echt enthousiast zijn, overweeg dan om zelf lachyogabegeleider te worden en een lachclub op te zetten.

Ben je enthousiast om lekker te gaan lachen? Je kan meedoen met deze
online lachoefeningen! Of lees het artikel 3 Tips om lekker in je eentje lachen.


Terug naar boven

Book your English laughter workshop in the Netherlands Book you English laughter workshop

English?
Click here!

Click here for English laughteryoga workshops!
Online lachyoga uitproberen? Dat kan!