website statistics
tot lachs

Veelgestelde vragen over lachyoga en lachworkshops


Veel gestelde vragen over lachworkshops en lachyoga

Ik durf niet zo goed...

Lachen zonder reden kan in het begin heel onwennig zijn. Als kinderen lachten we allemaal heel veel, ook zonder humor, maar als volwassenen zijn we dat veleerd. Gelukkig kunnen we het hervinden, zodat we we weer veel meer kunnen lachen! Dat kan de eerste lachsessie best eng zijn, veel mensen hebben oordelen over hun eigen lach, vinden lachen zonder reden maar gek, of schamen zich als anderen hun horen lachen. Als je je lach wilt bevrijden (wat heerlijk is!) kan ik je alleen maar aanraden om er toch voor te gaan! Een lachworkshop is een goede mogelijkheid je comfortzone uit te breiden en je leven nog mooier te maken. Ik beloof je dat het vanzelf leuk wordt. Veel mensen komen twijfelachtig bij hun eerste lachyogasessie, en zijn daarna niet meer weg te slaan!

Wat is het verschil tussen lachyoga, een lachworkshop en een lachmeditatie?

De lachworkshops zijn workshops die bijna volledig gebaseerd zijn op de principes van lachyoga zoals die onderwezen zijn door Madan Kataria, de oprichter van Laughter Yoga International. Ze kunnen wat meer aangepast zijn op de wensen van de deelnemers. Lachyoga-sessies bestaan altijd uit lachoefeningen én een lachmeditatie. Een lachmeditatie is een meditatie waarbij een groep met elkaar lacht zonder rationeel te communiceren waardoor het een nog diepere vorm van onconditioneel lachen is. Deze lachmeditatie is soms wat minder geschikt voor lachworkshops op feestjes of bij bedrijven, daarom wordt dit onderdeel vaak weggelaten, je vind het wel bijna altijd terug in lachclubs, die dicht bij de leer van Madan Kataria blijven.

Wat is een lachclub?

Een lachclub is een groep mensen (dat kan variëren van een heel vaste groep, tot open inloop) die dagelijks, wekelijks of maandelijks bij elkaar komen om onder begeleiding van een lachyogadocent lachyoga te beoefenen. Dat duurt meestal een uur of anderhalf uur. In India zijn de lachclubs vaak buiten en gratis, in het Westen zijn ze meestal binnen en kosten vaak zo'n 10 euro.

Ik ben vaak niet zo vrolijk. Kan ik dan ook meedoen?

Dan is lachyoga juist wat voor jou!! Het is wetenschappelijk bewezen dat lachyoga helpt bij depressie en stress. Na lachyoga ervaren deelnemers meer positieve gevoelens, en leren bovendien nieuwe patronen aan zoals: makkelijker kunnen relativeren, meer humor, speelser in het leven staan, creativiteit en optimisme.
'Maar wat nou als het me niet lukt de lachen?' Het mooie aan lachyoga is dat er juist geen reden hoeft te zijn om te lachen. Iedereen kan het! Ik hoor vaak van deelnemers die vlak voor de lachworkshop nog wat chagrijnig waren of niet lekker in hun vel zaten, dat ze weer helemaal hun vrolijke zelf hebben terug gevonden door al het lachen. Heb je nog steeds twijfels? Stuur me dan een mailtje! (elsvandeschoot@gmail.com)

Mijn vraag staat hier niet bij!

Heb je nog steeds een vraag? Stuur gerust een mailtje naar elsvandeschoot@gmail.com of bel naar 06-11504920.


Terug naar boven

Book your English laughter workshop in the Netherlands Book you English laughter workshop

English?
Click here!

Click here for English laughteryoga workshops!
Online lachyoga uitproberen? Dat kan!