website statistics
tot lachs

5 Voordelen van Lachyoga/Lachworkshops

5 Voordelen van Lachyoga

1. Lachen verbetert je humeur

Lachyoga zorgt ervoor dat er in de hersenen endorfinen vrijkomen, daar ga je je goed van voelen. Die effecten blijven de hele dag bij je! Lachyoga blijkt dat ook heel effectief te zijn bij het verhelpen van burn-outs en depressie. Ook ervaren deelnemers veel andere positieve emoties zoals dankbaarheid, verbondenheid en speelsheid.


2. Gezondheidsvoordelen

Lachyoga verminderd stress, dit is terug te zien in de hersenen. Het anti-stresshormoon Cortisol komt namelijk vrij als we lachen. Zo'n 70% van de ziekten is stress-gerelateerd, dus tel uit je winst! Daarnaast verbetert lachyoga het immuunsysteem, zodat je minder snel ziek wordt. Lachyoga blijkt onder andere te helpen bij de preventie van ademhalingsstoornissen en kanker. Als je een chronische ziekte hebt, helpt lachyoga het lichaam te helen en pijn te verminderen.


3. Verbeter je werkprestaties

Ons brein heeft 25 procent meer zuurstof nodig om optimaal te functioneren. Als iets de hoeveelheid zuurstof in ons lichaam doet toenemen, is het wel lachen! Lachyoga helpt je dus efficiƫnter te werken en meer te preseteren. Je zal je gedurende de dag energieker voelen, zodat je meer kan werken zonder moe te worden.


4. Lachen verbindt

De psychologie vermoedt dat sociale relaties wel eens de belangrijkste factor in ons levensgeluk kan zijn. Lachyoga is een heel sociale activiteit, het is gezellig en deelnemers ervaren tijdens en na een lachworkshop meer verbinding met elkaar. Lachen is dan ook een universele taal die we al vanaf onze babytijd spreken!


5. Uitdagingen beter aankunnen

Iedereen kan lachen wanneer het goed gaat, maar lachyoga leert deelnemers om onconditioneel te lachen. Zo kun je leren om ook te lachen wanneer je een moeilijke tijd doormaakt. Lachyoga biedt sterkte in tijden van tegenspoed, het is dus een coping mechanisme dat je helpt een positieve houding aan te nemen ongeacht de omstandigheden.

Lachworkshop bij mij thuis, op locatie

Bron: Laughter Yoga University (2012), Certified Laughter Yoga Leader Trainer Manual.Meer weten?

- Bekijk foto's en filmpjes
- Lees de veel gestelde vragen
- Lees meer over Els van de Schoot, de oprichtster van Tot Lachs!
- Of lees het artikel: Hoe kan ik meer lachen in mijn leven?
- Of lees het artikel: 3 Tips om lekker in je eentje lachen.

Terug naar boven

Book your English laughter workshop in the Netherlands Book you English laughter workshop

English?
Click here!

Click here for English laughteryoga workshops!
Online lachyoga uitproberen? Dat kan!